-1 seler korzeń
-2 korzenie pietruszki
-3 ziemniaki
-biała część pora
-2 ząbki czosnku
-2 cebule
-500 ml wody
-2 łyżki oleju kokosowego
-natka pietruszki
-sól, pieprz
-2 korzenie pietruszki
-3 ziemniaki
-biała część pora
-2 ząbki czosnku
-2 cebule
-500 ml wody
-2 łyżki oleju kokosowego
-natka pietruszki
-sól, pieprz
opcjonalnie: prażony słonecznik, parmezan
Cebulę z czosnkiem smażymy na oleju kokosowym. Białe warzywa myjemy, kroimy i gotujemy ok 30 minut w wodzie.
Całość blendujemy na gładką masę. Dodajemy natkę pietruszki i przyprawy.
Całość blendujemy na gładką masę. Dodajemy natkę pietruszki i przyprawy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz