JAGLANKA Z MASŁEM ORZECHOWYM I BORÓWKAMI

Boróweczki na śniadanie... Raz, dwa, trzy!

Składniki:

-50 g kaszy jaglanej
-150 ml mleka (roślinne bądź krowie)
-150 ml wody
-2 łyżeczki pasty tahini
-1 łyżeczka imbiru

opcjonalnie: płatki migdałów,
garść borówek, masło orzechowe
Kaszę prażymy na patelni, płuczemy w zimnej wodzie.
Wszystkie składniki wrzucamy do garnka i gotujemy ok 15-20 minut, aż kasza będzie miękka:).
Dodajemy umyte borówki, masło orzechowe i płatki migdałów. Jest ekstra!








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...