MARCHEWKOWE NA SPODZIE KOKOSOWYM Z GORZKĄ CZEKOLADĄ

Bardziej marchewkowe już być nie może. Prostsze już chyba też nie:)!
Idealne gdy nagle spodziewasz się gości:)

Składniki:
-ok 400-500 g startej na małych oczkach marchewki
-100 g mąki jaglanej
-4 sztuki jaja
-30 g odżywki białkowej (możesz dodać 2-3 łyżki cukru np. kokosowego, bądź miodu)
-2 łyżki oleju kokosowego
-łyżeczka proszku do pieczenia
-2 łyżeczki cynamonu
-ok 100 g wiórek kokosowych

Polewa:
-1 gorzka czekolada
-30 ml mleka

No więc:
Białka oddzielany od żółtek i ubijamy na piękną pianę, dodajemy żółtka, słodzidło, olej i cynamon. Mieszając dodaj marchewkę i mąkę.
Na blaszkę do pieczenia wykładamy papier i posypujemy spód wiórkami kokosowymi, wylewamy ciasto i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180' na 60 minut:).

Czekoladę rozpuszczam z mlekiem i polewam nim ciasto, posypując odrobiną wiórków.

Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...