Składniki:
Spód:
-115 g płatków owsianych (szklanka)
-2 łyżki oleju kokosowego
-8 daktyli (zalanych wodą- w sumie masa ma 140 g)
-2 łyżki wiórków kokosowych
-40 g mąki kokosowej
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą(można je przez chwilkę zmiksować). Masę wykładamy na formę. Wkładamy do lodówki na czas wykonania następnej masy.
Masa rafaelo:
-350 g ugotowanej białej fasoli
-50 g oleju kokosowego
-70 g miodu
-50 g odżywki kokosowej
-75 g mąki kokosowej
Całość blendujemy na aksamitną masę. Kładziemy na owsiany spód.
Posypka:
-30 g miodu
-70 g migdałów
Migdały kruszymy, dodajemy miód i łączymy w jedną masę. Posypujemy na górę batoników.
Całość wkładamy do zamrażarki na 2 h i przekładamy do lodówki.
Obłędne, sycące BATONIKI Z FASOLI!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz