GOFRY MARCHEWKOWE na mące z ciecierzycy

Składniki:

-2 marchewki starte na dużych oczkach
-100 g mąki z ciecierzycy
-50 g mąki jaglanej
-1 jajko
-2 łyżki odżywki białkowej
-1 łyżka zmielonego siemia lnianego
-100 ml wody

opcjonalnie: gruszka, winogrono, korzenny mus jabłkowy, płatki migdałów, chia

Jajka ubijamy wraz z odżywką, dodajemy pozostałe składniki i łączymy w jednolitą masę.
Wkładamy do nasmarowanej olejem kokosowym gofrownicy na 5 minut.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...