ZAPIEKANKA JAGLANA Z GRUSZKĄ I TWAROGIEM

Tarta na milion sposobów, kasza jaglana na miliony dwa!
Tak, wszystko zmiksowałam i okazało się hmmm... genialne?

Składniki:
-szklanka kaszy jaglanej
-200 g twarogu chudego
-1 jajo
-20 g odżywki białkowej ( lub 2 łyżki miodu)
-2 szklanki mleka
-łyżeczka oleju koksowego
-2 gruszki
-cynamon
-suszone figi

Kaszę gotujemy w 2 szklankach mleka, łyżeczce oleju i można dodać trochę cynamonu przez około 10 minut. Następnie miksujemy ją z twarogiem, jajkiem, odżywką na gładką masę.
Gruszkę myjemy, kroimy w plasterki i układamy na masie serowo-jaglanej. Posypujemy cynamonem, a na środku układamy suszone figi.
Wkładamy do nagrzanego do 180' piekarnika na 20 minut.
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...