CIASTO MARCHEWKOWE Z KREMEM CYTRYNOWYM

Składniki:
-1,5 szklanki startej marchewki na drobnych oczkach
-1,5 szklanki mąki (owsiana i jaglana)
-4 jajka
-0,5 szklanki oleju kokosowego
-0,5 szklanki wody
-3 łyżki miodu
-4 łyżki odżywki białkowej( u mnie ciasteczkowa)
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-1 łyżeczka sody oczyszczonej
-1 łyżeczka imbiru
-1 łyżeczka cynamonu
-1 szklanka orzechów
Marchewkę obieramy na tarce o drobnych oczkach. Orzechy kroimy na małe kawałki.
Oddzielamy białka od żółtek, które ubijamy na puszystą pianę, żółtka ubijamy razem z miodem.
Łączymy powoli obie masy dodając do niej powoli wymieszaną mąkę z sodą, proszkiem, imbirem, cynamonem i odżywką białkową. Jednocześnie dodajemy olej kokosowy i wodę- ciasto stale mieszając. Na końcu dodajemy marchewkę oraz orzechy- ciasto powinno być gęste. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180′) na 50 minut.
Krem:
-100 g serku naturalnego kremowego (Philadelphia)
-skórka z połówki cytryny
-4 łyżki ksylitolu
-2 łyżki masła
Składniki połączyć ze sobą i posmarować górę ciasta.
Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...