-szklanka migdałów
-3 szklanki wody mineralnej
-2 łyżki syropu klonowego
-3 szklanki wody mineralnej
-2 łyżki syropu klonowego
Migdały moczymy przez noc( jeśli mamy je w łupince- należy je następnego dnia obrać).
Całość blendujemy, dodajemy 2 łyżki syropu klonowego.
Masę należy przesiać przez gazę by oddzielić mus od płynu.
Mleko należy przechowywać w lodówce do 4 dni.
Jest pyszne!
Całość blendujemy, dodajemy 2 łyżki syropu klonowego.
Masę należy przesiać przez gazę by oddzielić mus od płynu.
Mleko należy przechowywać w lodówce do 4 dni.
Jest pyszne!
Z masy która pozostanie z migdałów warto zrobić serek- idealny do kanapek. Wystarczy dorzucić do niego 4-5 łyżek jogurtu:).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz