GENIALNE PUREE Z KAPUSTY MODREJ

Porcja zdrowia. Porcja kapusty modrej (100 g) ma około 40 kcal.
Warzywo te jest dobrym źródłem sodu, potasu, magnezu, wapnia, żelaza, karotenów oraz wielu witamin. Dodatkowo wpływa pozytywnie na kondycję skóry, włosów i paznokci.

Puree nadaje się do mięs, warzyw, jako urozmaicenie potrawy- smakuje obłędnie.

Składniki:
-2 cebule
-1/2 główki kapusty
-50 ml jogurtu naturalnego
-50 ml wody
-50 g suszonych śliwek
-2 łyżki oleju kokosowego
-3-4 łyżki miodu
-pieprz

Cebulkę dusimy na oleju kokosowym, dodajemy pokrojoną kapustę, podlewamy wodą, dodajemy śliwkę. Całość dusimy około 20 minut, następnie miksujemy na gładką masę. Po ostygnięciu dodajemy jogurt, miód i pieprz- całość miksujemy raz jeszcze.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...