Bardzo szybko się je przyrządza, nie wyrosną mocno, są ekstra kruche.
Najlepiej przygotować je „płaskie” by zwiększyć ich powierzchnię.
Składniki na 6 bułeczek:
-1,5 szklanki mąki gryczanej
-0,5 szklanki mąki pszennej
-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
-2 łyżki oleju kokosowego
-3/4 szklanki mleka bądź wody
-2 łyżeczki kardamonu
-2 łyżeczki kurkumy
-2 łyżeczki syropu klonowego
-3-4 łyżki siemia lnianego(opcjonalnie)
Piekarnik nastawiamy na 200′.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Ciasto będzie kruche. Wykładamy na papier do pieczenia.
Wstawiamy do piekarnika na 15-20 minut.
Najlepiej przygotować je „płaskie” by zwiększyć ich powierzchnię.
Składniki na 6 bułeczek:
-1,5 szklanki mąki gryczanej
-0,5 szklanki mąki pszennej
-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
-2 łyżki oleju kokosowego
-3/4 szklanki mleka bądź wody
-2 łyżeczki kardamonu
-2 łyżeczki kurkumy
-2 łyżeczki syropu klonowego
-3-4 łyżki siemia lnianego(opcjonalnie)
Piekarnik nastawiamy na 200′.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Ciasto będzie kruche. Wykładamy na papier do pieczenia.
Wstawiamy do piekarnika na 15-20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz