EKSPRESOWE, AROMATYCZNE, KRUCHE BUŁECZKI GRYCZANE z kardamonem i kurkumą

Bardzo szybko się je przyrządza, nie wyrosną mocno, są ekstra kruche.

Najlepiej przygotować je „płaskie” by zwiększyć ich powierzchnię.

Składniki na 6 bułeczek:
-1,5 szklanki mąki gryczanej
-0,5 szklanki mąki pszennej
-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
-2 łyżki oleju kokosowego
-3/4 szklanki mleka bądź wody
-2 łyżeczki kardamonu
-2 łyżeczki kurkumy
-2 łyżeczki syropu klonowego
-3-4 łyżki siemia lnianego(opcjonalnie)

Piekarnik nastawiamy na 200′.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Ciasto będzie kruche. Wykładamy na    papier do pieczenia.

Wstawiamy do piekarnika na 15-20 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...