PUDDING CHIA:
-3 łyżki nasion
-12 łyżek mleka kokosowego
-3 łyżki wody
Składniki mieszamy ze sobą przez ok 15 minut- wstawiamy na noc do lodówki
MUS z KIWI
Wybierz kiwi, które jest miękkie. Blendujemy je z otrębami i łyżką jogurtu greckiego.
NALEŚNIKI:
Składniki:
-70 g mąki kokosowej
-30 g mąki jaglane
-2 jaja
-pół szklanki wody
-olej kokosowy do smażenia
Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na 5 minut. Następnie sprawdzamy konsystencje- powinna być lekko płynna. Mąka kokosowa wchłania płyn więc zapewne będzie trzeba dolać trochę wody. Smażymy na oleju kokosowym minutkę z każdej strony pod przykryciem.
Można dodać odżywkę bądź ksylitol by delikatnie posłodzić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz