Składniki na 2 porcje:
-40 g zmiksowanej kaszy jaglanej
-200 ml wody
-200 ml mleka (najlepiej kokosowego)
-20 g odżywki białkowej kokosowej
-20 g wiórków kokosowych
Wszystkie składniki mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut, mieszając co chwilkę.
Mus truskawkowy:
-500 g truskawek (u mnie mrożone niestety)
-1 dojrzały banan
Składniki blendujemy na gładką masę.
Budyń wkładamy do słoika, na to mus i posypujemy słupkami migdałów.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM
Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...
-
Po powrocie z wyprawy, czas wykorzystać pamiątkowe przyprawy w swojej kuchni. Tom Yum Khai to zupa z mlekiem kokosowym, kurczakiem i warzy...
-
Bardziej marchewkowe już być nie może. Prostsze już chyba też nie:)! Idealne gdy nagle spodziewasz się gości:) Składniki: -ok 400-500 g ...
-
Boróweczki na śniadanie... Raz, dwa, trzy! Składniki: -50 g kaszy jaglanej -150 ml mleka (roślinne bądź krowie) -150 ml wody -2 ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz