KOKOSOWY BUDYŃ JAGLANY z musem truskawkowym i słupkami migdałów

Składniki na 2 porcje:
-40 g zmiksowanej kaszy jaglanej
-200 ml wody
-200 ml mleka (najlepiej kokosowego)
-20 g odżywki białkowej kokosowej
-20 g wiórków kokosowych

Wszystkie składniki mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut, mieszając co chwilkę.

Mus truskawkowy:
-500 g truskawek (u mnie mrożone niestety)
-1 dojrzały banan

Składniki blendujemy na gładką masę.

Budyń wkładamy do słoika, na to mus i posypujemy słupkami migdałów.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...