ROBIĄC MLEKO KOKOSOWE ZOSTAŁY MI NAMOCZONE WIÓRKI…
Składniki:
CIASTO:
-150 g mąki gryczanej
-150 g mąki ryżowej
-50 g mąki jaglanej
-100 g wiórków kokosowych (zostały mi po odsączeniu z mleka kokosowego)
-łyżeczka proszku do pieczenia
-50 g odżywki białkowej
-3 łyżki miodu
-50 ml mleka kokosowego
-50 ml oleju kokosowego
MUS:
-4 jabłka
-cynamon
-kardamon
Wszystkie składniki na spód łączymy ze sobą. Część ciasta wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Jabłka myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w dowolne kształty. Posypujemy cynamonem i kardamonem.
Tak przygotowane jabłka wykładamy na ciasto, przyklepujemy je kolejną, cieńszą warstwą ciasta, wykładamy kolejną warstwę jabłek i posypujemy resztą masy w postaci kruszonki.
Nagrzewamy piekarnik do 180′ i pieczemy ok 45-50 minut.
Opcjonalnie: można posypać orzechami, migdałami;)
Opcjonalnie: można posypać orzechami, migdałami;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz