-4 ugotowane na parze buraki
-pęczek szparagów białych
-suszone pomidory
-oliwki
-100 g sera feta
-400 g mięsa wieprzowego mielonego
-3 jaja
-jogurt naturalny
-łyżeczka słodkiej papryki
-szczypta gałki muszkatołowej
-sól, pieprz
Ugotowane buraki kroimy na plasterki i gęsto układamy na tartownicy.
Szparagi obieramy, wkładamy do wody z mlekiem i gotujemy ok 10 minut.
Mięso wieprzowe doprawiamy słodką papryką, solą i pieprzem i gotujemy na parze ok 15 minut.
Oliwki, suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki.
Jajka ubijamy z pieprzem, gałką muszkatołową i jogurtem naturalnym.
Na buraki wykładamy mięso, szparagi, zalewamy masą jajeczną, układamy pokrojony w kosteczkę ser feta, pomidory, oliwki.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’ na 30 minut.
Wyborne i proste danie!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz