Składniki:
SEROWY SPÓD:
-250 g sera białego (półtłusty)
-250 g mąki jaglanej
-1 łyżeczka soli
-1 jajko
-75 g oleju kokosowego
-2 łyżki mąki pszennej (opcjonalnie)
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Wyrabiamy elastyczne ciasto, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki. Ciasto należy rozwałkować na blaszce, która jest wyłożona papierem do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik do 200’, wkładamy blachę i pieczemy 25-30 minut.
Nadzienie:
-200 g ugotowanych buraków
-5-8 gotowanych szparagów
-150 g sera feta
-tymianek
-2 jajka
-300 g jogurtu greckiego
-3 łyżki startego parmezanu
-sól i pieprz
-200 g ugotowanych buraków
-5-8 gotowanych szparagów
-150 g sera feta
-tymianek
-2 jajka
-300 g jogurtu greckiego
-3 łyżki startego parmezanu
-sól i pieprz
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz