Niezwykła tarta, bez mąki… Spód tworzą bataty!
Składniki:
-1 batat
-1 opakowanie szpinaku
-1 cebula
-3 ząbki czosnku
-1 jajko
-300 g jogurtu greckiego
-3 łyżki startego parmezanu
-szynka parmeńska
-czarne oliwki
-pomidorki cherry
-łyżeczka słodkiej papryki
-łyżeczka gałki muszkatołowej
-sól i pieprz
1. Batata umyć, pokroić na 3 mm plastry i podsmażyć na łyżce oleju kokosowego, aż się zarumienią.
2. Na patelni zeszklić cebulkę oraz czosnek, następnie dodać szpinak i smażyć około 5 minut.
3. Masę szpinakową przełożyć do miski, dodać jogurt, parmezan, jajko oraz przyprawy i wymieszać.
4. Bataty wyłożyć na dno i boki formy, wylać masę szpinakowo-jogurtową. Położyć szynkę parmeńską, oliwki i pomidorki cherry.
5. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180′ na 40 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM
Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...
-
Po powrocie z wyprawy, czas wykorzystać pamiątkowe przyprawy w swojej kuchni. Tom Yum Khai to zupa z mlekiem kokosowym, kurczakiem i warzy...
-
Bardziej marchewkowe już być nie może. Prostsze już chyba też nie:)! Idealne gdy nagle spodziewasz się gości:) Składniki: -ok 400-500 g ...
-
Boróweczki na śniadanie... Raz, dwa, trzy! Składniki: -50 g kaszy jaglanej -150 ml mleka (roślinne bądź krowie) -150 ml wody -2 ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz