Składniki na SEROWY SPÓD:
-250 g sera białego (półtłusty)
-250 g mąki jaglanej
-1 łyżeczka soli
-1 jajko
-75 g oleju kokosowego
-2 łyżki mąki pszennej (opcjonalnie)
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Wyrabiamy elastyczne
ciasto, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki. Ciasto
należy rozwałkować na blaszce, która jest wyłożona papierem do pieczenia.
Nagrzewamy piekarnik do 200’, wkładamy blachę i pieczemy 25-30 minut.
NADZIENIE:
-500 g cukinii
-250 g jogurtu greckiego
-200 g sera feta
-tymianek
-2 łyżki pokrojonego szczypiorku
-pieprz
-parmezan (opcjonalnie)
-500 g cukinii
-250 g jogurtu greckiego
-200 g sera feta
-tymianek
-2 łyżki pokrojonego szczypiorku
-pieprz
-parmezan (opcjonalnie)
Cukinię myjemy, kroimy na plasterki. Grillujemy na patelni aż
się pokryje ciemnymi plastrami, ale musi pozostać jędrna.
Na upieczony spód nakładamy jogurt wymieszany z pieprzem. Układamy cukinię, posypujemy serem feta oraz tymiankiem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika (200″) na 10 minut. Przed podaniem posypujemy parmezanem i szczypiorkiem.
Na upieczony spód nakładamy jogurt wymieszany z pieprzem. Układamy cukinię, posypujemy serem feta oraz tymiankiem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika (200″) na 10 minut. Przed podaniem posypujemy parmezanem i szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz