Składniki na 6 dużych ciasteczek:
Mokre:
-2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
-1 dojrzały banan
-2/3 szklanki mleka roślinnego (krowie też się nadaje:))
-3 łyżki siemia lnianego zmielonego
-sok z połowy cytryny
-łyżka pasty tahini
Suche:
-1 szklanka mąki jaglanej
-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
-0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
-3 łyżki odżywki białkowej (ja jej używam zamiast cukru, ale możesz dodać miód, ksylitol)
-łyżka skórki z cytryny
-0,5 łyżeczki kurkumy
-3 łyżki kakao
Nadzienie:
-domowe masło orzechowe
-solone orzechy ziemne
Wszystkie mokre składniki mieszamy na jednolitą masę, dodajemy wymieszane składniki suche. Wkładamy do formy- 2 łyżki ciasta, następnie masło orzechowe i zakrywamy kolejną porcją masy. Posypujemy orzechami.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180' na 20 minut.
Smakują wyjątkowo!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz