CHLEB Z KASZY GRYCZANEJ I JAGNALEJ

Szybki, w smaku pyszny, wartościowy... Możesz wykonać od razu dwa i zamrozić.


Składniki na keksówkę długości 28 cm:

-600 g ugotowanej kaszy gryczanej
-600 g ugotowanej kaszy jaglanej
-4 łyżki sezamu
-2 łyżki nasion chia
-3 łyżki ziaren słonecznika
-2 łyżki ziaren siamia lnianego
-1 łyżka pestek dyni
-1 łyżka syropu klonowego
-100 g zmielonego siemia lnianego
-3 łyżeczki płynnego oleju kokosowego
-2 łyżeczki soli

Do miski wrzucamy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy rękami. Masę wkładamy do keksówki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175' na 60-70 minut.
Upieczony chleb odstawiamy do ostudzenia- najlepiej na całą noc.
Smacznego:)!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...