Składniki:
Czekoladowy spód:
-80 g kaszy jaglanej
-400 ml mleka
-200 ml wody
-odżywka (najlepiej czekoladowa)
-3-4 łyżki kakao
Kaszę miksujemy, dodajemy pozostałe składniki, gotujemy na wolnym ogniu przez około 10 minut. Masę przelewamy do tartownicy, wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180’ na 15 minut.
Kokosowy spód:
-100 g kaszy jaglanej
-400 ml mleka kokosowa
-200 ml wody
-odżywka (najlepiej kokosowa)
-50 g wiórków kokosowych
Kaszę miksujemy, dodajemy pozostałe składniki, gotujemy na wolnym ogniu przez około 10 minut. Wylewamy na czekoladowy spód.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM
Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...
-
Po powrocie z wyprawy, czas wykorzystać pamiątkowe przyprawy w swojej kuchni. Tom Yum Khai to zupa z mlekiem kokosowym, kurczakiem i warzy...
-
Bardziej marchewkowe już być nie może. Prostsze już chyba też nie:)! Idealne gdy nagle spodziewasz się gości:) Składniki: -ok 400-500 g ...
-
Boróweczki na śniadanie... Raz, dwa, trzy! Składniki: -50 g kaszy jaglanej -150 ml mleka (roślinne bądź krowie) -150 ml wody -2 ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz