TARTA JAGLANA CZEKOLADOWO-KOKOSOWA Z GRUSZKĄ I MIGDAŁAMI

Składniki:

Czekoladowy spód:
-80 g kaszy jaglanej
-400 ml mleka
-200 ml wody
-odżywka (najlepiej czekoladowa)
-3-4 łyżki kakao

Kaszę miksujemy, dodajemy pozostałe składniki, gotujemy na wolnym ogniu przez około 10 minut. Masę przelewamy do tartownicy, wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180’ na 15 minut.

Kokosowy spód:
-100 g kaszy jaglanej
-400 ml mleka kokosowa
-200 ml wody
-odżywka (najlepiej kokosowa)
-50 g wiórków kokosowych

Kaszę miksujemy, dodajemy pozostałe składniki, gotujemy na wolnym ogniu przez około 10 minut. Wylewamy na czekoladowy spód.
Układamy na kokosowej masie gruszkę i migdały. Wkładamy do lodówki na 2 h.


Z kiwi, mandarynką, gruszką smakuje równie dobrze.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...