SPÓD:
-400 g kalafiora
-100 g mąki z ciecierzycy
-1 jajo
-sól, pieprz
Kalafior szatkujemy, gotujemy w szklance wody przez 10 minut.Odcedzamy, masę wyciskamy przez ręcznik w celu pozbycia się nadmiaru wody.
Do masy kalafiorowej dodajemy pozostałe składniki i mieszamy na gładką masę. Wykładamy na tartownice i wkładamy do nagrzanego do 220' piekarnika na 20 minut.
Sos pomidorowy:
-1 ząbek czosnku
-300 g przecieru pomidorowego
-łyżka oliwy
-łyżeczka soli
-łyżeczka cukru
-majeranek, bazylia
Czosnek obieramy, szatkujemy. Podsmażamy na oliwie, dodajemy przecier pomidorowy oraz przyprawy i gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut.
Nadzienie:
-pierś z kurczaka
-cukinia
-czarne oliwki
-gruszka
-ser pleśniowy
Pierś z kurczaka przyprawiamy masala, solą, pieprzem i gotujemy na parze. Kroimy w plasterki. Cukinię myjemy kroimy na plasterki i grillujemy z obu stron. Gruszkę, ser pleśniowy i oliwki kroimy na małe kawałki.
Serek topiony:
-250 g twarogu półtłustego
-1 łyżka sody
-1 łyżka soli
-1 jajko
Twaróg z pozostałymi składnikami gotujemy na małym ogniu ok 12-15 minut stale mieszając. Serek przelewamy do słoika i czekamy aż zgęstnieje.
Kalafiorowy spód smarujemy sosem, wykładamy pierś z kurczaka i pozostałe składniki. Na końcu polewamy serkiem topionym i pleśniowym. Wkładamy na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180'.
Smacznego!
-400 g kalafiora
-100 g mąki z ciecierzycy
-1 jajo
-sól, pieprz
Kalafior szatkujemy, gotujemy w szklance wody przez 10 minut.Odcedzamy, masę wyciskamy przez ręcznik w celu pozbycia się nadmiaru wody.
Do masy kalafiorowej dodajemy pozostałe składniki i mieszamy na gładką masę. Wykładamy na tartownice i wkładamy do nagrzanego do 220' piekarnika na 20 minut.
Sos pomidorowy:
-1 ząbek czosnku
-300 g przecieru pomidorowego
-łyżka oliwy
-łyżeczka soli
-łyżeczka cukru
-majeranek, bazylia
Czosnek obieramy, szatkujemy. Podsmażamy na oliwie, dodajemy przecier pomidorowy oraz przyprawy i gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut.
Nadzienie:
-pierś z kurczaka
-cukinia
-czarne oliwki
-gruszka
-ser pleśniowy
Pierś z kurczaka przyprawiamy masala, solą, pieprzem i gotujemy na parze. Kroimy w plasterki. Cukinię myjemy kroimy na plasterki i grillujemy z obu stron. Gruszkę, ser pleśniowy i oliwki kroimy na małe kawałki.
Serek topiony:
-250 g twarogu półtłustego
-1 łyżka sody
-1 łyżka soli
-1 jajko
Twaróg z pozostałymi składnikami gotujemy na małym ogniu ok 12-15 minut stale mieszając. Serek przelewamy do słoika i czekamy aż zgęstnieje.
Kalafiorowy spód smarujemy sosem, wykładamy pierś z kurczaka i pozostałe składniki. Na końcu polewamy serkiem topionym i pleśniowym. Wkładamy na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180'.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz