ZUPA KREM ZE SZPARAGÓW

Składniki:
-1 cebula
-3 ząbki czosnku
-500 g szparagów
-domowa kostka warzywna
-50 ml śmietany 18%
-2 łyżki masła
-pieprz
-600 ml wody

-opcjonalnie: prażony słonecznik

Cebulkę kroimy, wrzucamy na patelnie, czekamy aż się zeszkli, dodajemy czosnek.

Szparagi obieramy, kroimy na małe kawałki, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy cebulę z czosnkiem, kostkę warzywną, masło. Gotujemy przez 30 minut. Na końcu blendujemy i dodajemy śmietankę.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...