Jedno z moich
ulubionych! Proste, szybkie i smaczne.
Składniki na
dwie foremki keksówki:
-2 puszki czerwonej fasoli,
-4 jajka,
-2 banany,
-3 łyżki prawdziwego kakao,
-3/4 szklanki ksylitolu lub miodu lub odżywki białkowej,
-półtorej łyżeczki sody lub proszku do pieczenia,
-3 łyżki oleju (najlepiej kokosowy lub rzepakowy)
-2 puszki czerwonej fasoli,
-4 jajka,
-2 banany,
-3 łyżki prawdziwego kakao,
-3/4 szklanki ksylitolu lub miodu lub odżywki białkowej,
-półtorej łyżeczki sody lub proszku do pieczenia,
-3 łyżki oleju (najlepiej kokosowy lub rzepakowy)
Płuczemy
dokładnie fasolę i przesypujemy ją do dużej miski.
Dodajemy do niej jajka, olej, banany, kakao, sodę i ksylitol i dokładnie miksujemy nawet do 10 minut (jeśli masa nie będzie dostatecznie roztarta, może się kruszyć po upieczeniu).
Gotową już masę przelewamy do dwóch keksówek i umieszczamy w piekarniku na od 40 do 60 minut , 180′ (po wyciągnięciu z piekarnika ciasto może być trochę płynne, gdy się ochłodzi konsystencja się poprawia).
Dodajemy do niej jajka, olej, banany, kakao, sodę i ksylitol i dokładnie miksujemy nawet do 10 minut (jeśli masa nie będzie dostatecznie roztarta, może się kruszyć po upieczeniu).
Gotową już masę przelewamy do dwóch keksówek i umieszczamy w piekarniku na od 40 do 60 minut , 180′ (po wyciągnięciu z piekarnika ciasto może być trochę płynne, gdy się ochłodzi konsystencja się poprawia).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz