CIASTO CZEKOLADOWE Z FASOLI

Jedno z moich ulubionych! Proste, szybkie i smaczne.

Składniki na dwie foremki keksówki:

-2 puszki czerwonej fasoli,
-4 jajka,
-2 banany,
-3 łyżki prawdziwego kakao,
-3/4 szklanki ksylitolu lub miodu lub odżywki białkowej,
-półtorej łyżeczki sody lub proszku do pieczenia,
-3 łyżki oleju (najlepiej kokosowy lub rzepakowy)


Płuczemy dokładnie fasolę i przesypujemy ją do dużej miski.
Dodajemy do niej jajka, olej, banany, kakao, sodę i ksylitol i dokładnie miksujemy nawet do 10 minut (jeśli masa nie będzie dostatecznie roztarta, może się kruszyć po upieczeniu).
Gotową już masę przelewamy do dwóch keksówek i umieszczamy w piekarniku na od 40 do 60 minut , 180′ (po wyciągnięciu z piekarnika ciasto może być trochę płynne, gdy się ochłodzi konsystencja się poprawia).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...