CIASTO JAGLANO RYŻOWE Z TRUSKAWKAMI

Truskawkowy sezon trwa! A ja mam dla Was coś ekstra! Pyszne, pożywne i zdrowe!

Składniki (forma 24 cm):
-200 g suchej kaszy jaglanej + 400 ml wody
-50 g mąki ryżowej
-8 daktyli
-2 łyżki siemia lnianego
-łyżeczka proszku do pieczenia
-50 g odżywki białkowej ( u nie wiśniowa)
-ok 200 g truskaweczek

Kasze jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy do ostygnięcia. Następnie blenduję na gładką masę.
Daktyle zalewam wodą na 15 minut. Do kaszy zblendowanej dorzucam pozostałe składniki i miksuję do jednolitej konsystencji.

Ciasto dzielę: 2/3 masy wykładam na papier do pieczenia, następnie dodaje pokrojone truskawki i z pozostałej masy robię "kruszonkę". Wkładam do piekarnika nagrzanego do 180' na 45 minut.

Mmmm... Smacznego!:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...