Truskawkowy sezon trwa! A ja mam dla Was coś ekstra! Pyszne, pożywne i zdrowe!
Składniki (forma 24 cm):
-200 g suchej kaszy jaglanej + 400 ml wody
-50 g mąki ryżowej
-8 daktyli
-2 łyżki siemia lnianego
-łyżeczka proszku do pieczenia
-50 g odżywki białkowej ( u nie wiśniowa)
-ok 200 g truskaweczek
Kasze jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy do ostygnięcia. Następnie blenduję na gładką masę.
Daktyle zalewam wodą na 15 minut. Do kaszy zblendowanej dorzucam pozostałe składniki i miksuję do jednolitej konsystencji.
Ciasto dzielę: 2/3 masy wykładam na papier do pieczenia, następnie dodaje pokrojone truskawki i z pozostałej masy robię "kruszonkę". Wkładam do piekarnika nagrzanego do 180' na 45 minut.
Mmmm... Smacznego!:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM
Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...
-
Po powrocie z wyprawy, czas wykorzystać pamiątkowe przyprawy w swojej kuchni. Tom Yum Khai to zupa z mlekiem kokosowym, kurczakiem i warzy...
-
Bardziej marchewkowe już być nie może. Prostsze już chyba też nie:)! Idealne gdy nagle spodziewasz się gości:) Składniki: -ok 400-500 g ...
-
Boróweczki na śniadanie... Raz, dwa, trzy! Składniki: -50 g kaszy jaglanej -150 ml mleka (roślinne bądź krowie) -150 ml wody -2 ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz