CZEKOLADOWY OMLET JAJECZNY

Składniki:
-3 jaja
-30 g odżywki białkowej
-łyżeczka proszku do pieczenia
-łyżka mąki owsianej
-2 łyżki kakao

Jajka ubijamy, dodajemy odżywkę i proszek- ubijamy ponownie. Na końcu dodajemy mąkę owianą i kakao. Wylewamy na rozgrzaną patelnie przykrywając pokrywką. Smażymy na małym ogniu ok 5 minut. Następnie należy omleta obrócić i wyłączyć ogień. Pozostawić pod przykryciem jeszcze 2-3 minuty.

Omlet jest puszysty! Smakuje z owocami (jagody, nektarynka, granat i jogurt naturalny) :).



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...