JAGLANA SZARLOTKA

Wilgotne w środku, aromatyczne, cudownie pachnące- a w dodatku zdrowa!
Ciasto, które zachwyca zapachem i nadaje się na drugie śniadanie, do kawy, na deser.

Składniki:
-200 g kaszy (przed ugotowaniem)
-5 jabłek
-2 banany (jeżeli chcesz by ciasto było słodsze- kosztem jabłka dołóż banana)
-2 jajka
-3 łyżki siemia lnianego
-dużo cynamonu
-150 g mąki jaglanej

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy rozgniecionego, dojrzałego banana i pozostałe składniki. Mieszamy by uzyskać dość gęstą konsystencje.

Przekładamy do keksówki, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180'. Ciasto pieczemy ok 60-70 minut. Po ostygnięciu przechowywać w lodówce.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...