Składniki:
Spód:
-100 g mąki owsianej
-2 żółtka
-3 łyżki ksylitolu
-pół łyżeczki proszku do pieczenia
-2 łyżki oleju kokosowego
-2 łyżki mleka
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, wykładamy na tartownicę i pieczemy w 190' przez 15 minut.
Masa serowa:
-500 g twarogu chudego,
-400 g jogurtu greckiego
-4 jajka
-70 g odżywki białkowej migdałowej
-2 budynie śmietankowe bez cukru
-łyżka miodu
-3 łyżeczki cynamonu
-łyżka mąki ziemniaczanej(nie musimy dodawać jeśli masa serowa wychodzi w miarę gęsta)
Twaróg należy zmiksować by nie było grudek. Dodajemy pozostałe składniki oprócz jaj. Oddzielamy żółtka od białek. 2 żółtka wrzucamy do masy serowej. Białka ubijamy na gęsto pianę i dodajemy je mieszając do masy serowej.
Rabarbar:
-500 g rabarbaru
-łyżka ksylitolu
-1,5 łyżki skrobi ziemniaczanej
-łyżeczka imbiru
-łyżeczka cynamonu
Rabarbar myjemy, kroimy na kawałki i mieszamy z pozostałymi składnikami.
Na upieczony spód wylewamy masę serową, dodajemy rabarbar wciskając go do środka masy. Pieczemy w temperaturze 150-160' przez 60-70 minut. Pozostawiamy go przez godzinę w uchylonym piekarniku, następnie wyjmujemy do całkowitego ostudzenia i przechowujemy w lodówce(najlepszy jest następnego dnia:))
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz