SEZAMOWY BUDYŃ JAGLANY

Ostatnio pogoda w kratkę. Deszczowa aura sprzyja temu by pod kocem zjeść coś rozgrzewającego.
Przygotowałam dziś budyń sezamowy z gałką muszkatołową, nasionami goja, chia i dżemem truskawkowym.

Składniki na 2 porcje:
-40 g zmiksowanej kaszy jaglanej
-200 ml wody
-200 ml mleka (roślinne lub krowie)
-2 łyżeczki pasty tahini

-1 łyżeczka gałki muszkatołowej
-30 g odżywki białkowej

Wszystkie składniki mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut, mieszając co chwilkę.

Opcjonalnie: nasiona goja, chia, dżem truskawkowy i pasta kokosowa.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...