Ostatnio pogoda w kratkę. Deszczowa aura sprzyja temu by pod kocem zjeść coś rozgrzewającego.
Przygotowałam dziś budyń sezamowy z gałką muszkatołową, nasionami goja, chia i dżemem truskawkowym.
Składniki na 2 porcje:
-40 g zmiksowanej kaszy jaglanej
-200 ml wody
-200 ml mleka (roślinne lub krowie)
-2 łyżeczki pasty tahini
-1 łyżeczka gałki muszkatołowej
-30 g odżywki białkowej
Wszystkie składniki mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut, mieszając co chwilkę.
Opcjonalnie: nasiona goja, chia, dżem truskawkowy i pasta kokosowa.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM
Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...
-
Po powrocie z wyprawy, czas wykorzystać pamiątkowe przyprawy w swojej kuchni. Tom Yum Khai to zupa z mlekiem kokosowym, kurczakiem i warzy...
-
Bardziej marchewkowe już być nie może. Prostsze już chyba też nie:)! Idealne gdy nagle spodziewasz się gości:) Składniki: -ok 400-500 g ...
-
Boróweczki na śniadanie... Raz, dwa, trzy! Składniki: -50 g kaszy jaglanej -150 ml mleka (roślinne bądź krowie) -150 ml wody -2 ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz