KASZA BULGUR W TOWARZYSTWIE BURKÓW, SERA LAZUR I POMARAŃCZY

Dobra, myślałam że mam ser feta, że mam pierś z kurczaka ahhh i że jest cytryna w lodówce. Niestety, okazało się że nie... Ale znalazł się schab od MAMY, pomarańcze i ser pleśniowy!

Wyszło szybkie, aromatyczne danie.

Składniki:
-woreczek kaszy bulgur
-3 buraki gotowane
-opakowanie sera pleśniowego
-2 łyżki octu balsamicznego
-2 łyżki miodu
-sok z całej pomarańczy
-pieprz
-olej kokosowy

-ok 250 g schabu wieprzowego (+pieprz, papryka, czosnek)
-70 g prażonego słonecznika

Schab przyprawiam pieprzem i słodką papryką, nacieram czosnkiem. Wkładam do naczynia żaroodpornego i do piekarnika na 40 minut (180').

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Buraki kroimy i smażymy na oleju kokosowym. Dorzucamy miód, ocet oraz sok z pomarańczy. Dodajemy odrobinę pieprzu. Podsmażamy 2-3 minuty, dodajemy ser pleśniowy pokrojony w kostki oraz schab(upieczony w piekarniku) i dusimy ok 3 minut. Podsypujemy pestkami słonecznika:)!

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...