Dobra, myślałam że mam ser feta, że mam pierś z kurczaka ahhh i że jest cytryna w lodówce. Niestety, okazało się że nie... Ale znalazł się schab od MAMY, pomarańcze i ser pleśniowy!
Wyszło szybkie, aromatyczne danie.
Składniki:
-woreczek kaszy bulgur
-3 buraki gotowane
-opakowanie sera pleśniowego
-2 łyżki octu balsamicznego
-2 łyżki miodu
-sok z całej pomarańczy
-pieprz
-olej kokosowy
-ok 250 g schabu wieprzowego (+pieprz, papryka, czosnek)
-70 g prażonego słonecznika
Schab przyprawiam pieprzem i słodką papryką, nacieram czosnkiem. Wkładam do naczynia żaroodpornego i do piekarnika na 40 minut (180').
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Buraki kroimy i smażymy na oleju kokosowym. Dorzucamy miód, ocet oraz sok z pomarańczy. Dodajemy odrobinę pieprzu. Podsmażamy 2-3 minuty, dodajemy ser pleśniowy pokrojony w kostki oraz schab(upieczony w piekarniku) i dusimy ok 3 minut. Podsypujemy pestkami słonecznika:)!
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM
Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...
-
Po powrocie z wyprawy, czas wykorzystać pamiątkowe przyprawy w swojej kuchni. Tom Yum Khai to zupa z mlekiem kokosowym, kurczakiem i warzy...
-
Bardziej marchewkowe już być nie może. Prostsze już chyba też nie:)! Idealne gdy nagle spodziewasz się gości:) Składniki: -ok 400-500 g ...
-
Boróweczki na śniadanie... Raz, dwa, trzy! Składniki: -50 g kaszy jaglanej -150 ml mleka (roślinne bądź krowie) -150 ml wody -2 ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz