Składniki:
-dwie piersi z kurczaka
-łyżka suszonego tymianku
-łyżka kardamonu
-pieprz
-300 g musu z pieczonej dyni
-250 g suszonych grzybów
-1 mała cebula
-łyżka oliwy do podsmażenia cebuli
-500 ml domowego bulionu rosołowego
Cebulę kroimy i podsmażamy na oliwie, dodajemy mus z dyni- podsmażamy całość przez 2 minuty. Dodajemy bulion, grzyby, rozmaryn i umytą pierś z kurczaka. Dusimy na małym ogniu przez około 10 minut aż piersi w środku nie będą surowe a sos się zredukuje i doprawiamy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM
Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...
-
Po powrocie z wyprawy, czas wykorzystać pamiątkowe przyprawy w swojej kuchni. Tom Yum Khai to zupa z mlekiem kokosowym, kurczakiem i warzy...
-
Bardziej marchewkowe już być nie może. Prostsze już chyba też nie:)! Idealne gdy nagle spodziewasz się gości:) Składniki: -ok 400-500 g ...
-
Boróweczki na śniadanie... Raz, dwa, trzy! Składniki: -50 g kaszy jaglanej -150 ml mleka (roślinne bądź krowie) -150 ml wody -2 ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz