Jedno z lepszych śniadań jakie jadłam, jakie zrobiłam. Sezonowa dynia, a do tego zdrowe i pożywne owsiane naleśniki.
Naleśniki owsiane:
Składniki:
-2 łyżeczki otrąb
-2 łyżeczki siemia lnianego
-2 łyżki skrobi ziemniaczanej
-2 łyżki mąki owsianej
-1 jajo
-woda ok pół szklanki
Wszystkie składniki wymieszać. Odstawić na 5 minut- masa będzie bardziej zwarta- dolać wodę i ponownie zmiksować tak by ciasto miało płynną konsystencje. Nakładany cienka warstwę i smażymy na patelni ok 2 minuty z każdej strony.
Twaróg:
-1 twaróg chudy
-łyżka odżywki białkowej (możesz dodać inne słodzidło)
-15 ml mleka
Wszystko należy roztrzepać widelcem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Mus dyniowo-jabłkowy: przepis
Naleśniki smarujemy twarogiem, musem, składamy i wcinamy.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM
Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...
-
Po powrocie z wyprawy, czas wykorzystać pamiątkowe przyprawy w swojej kuchni. Tom Yum Khai to zupa z mlekiem kokosowym, kurczakiem i warzy...
-
Bardziej marchewkowe już być nie może. Prostsze już chyba też nie:)! Idealne gdy nagle spodziewasz się gości:) Składniki: -ok 400-500 g ...
-
Boróweczki na śniadanie... Raz, dwa, trzy! Składniki: -50 g kaszy jaglanej -150 ml mleka (roślinne bądź krowie) -150 ml wody -2 ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz