NALEŚNIKI OWSIANE Z TWAROGIEM I MUSEM DYNIOWO-JABŁKOWY

Jedno z lepszych śniadań jakie jadłam, jakie zrobiłam. Sezonowa dynia, a do tego zdrowe i pożywne owsiane naleśniki.

Naleśniki owsiane:
Składniki:
-2 łyżeczki otrąb
-2 łyżeczki siemia lnianego
-2 łyżki skrobi ziemniaczanej
-2 łyżki mąki owsianej
-1 jajo
-woda ok pół szklanki
Wszystkie składniki wymieszać. Odstawić na 5 minut- masa będzie bardziej zwarta- dolać wodę i ponownie zmiksować tak by ciasto miało płynną konsystencje. Nakładany cienka warstwę i smażymy na patelni ok 2 minuty z każdej strony.

Twaróg:
-1 twaróg chudy
-łyżka odżywki białkowej (możesz dodać inne słodzidło)
-15 ml mleka
Wszystko należy roztrzepać widelcem do uzyskania jednolitej konsystencji.

Mus dyniowo-jabłkowy: przepis

Naleśniki smarujemy twarogiem, musem, składamy i wcinamy.
Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...