Oj takie słodkie mogę jeść cały czas!
Składniki:
Spód:
-200 g kaszy jaglanej
-50 g płatków jęczmiennych
-3 łyżki kakao
-4 łyżki odżywki białkowej ( u mnie kokosowa)
-50 g słonecznika
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy. Masę przekładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia.
Nadzienie:
-1 puszka mleka kokosowego
-1 tabliczka gorzkiej czekolady (90% kakao)
-3 łyżki odżywki białkowej czekoladowej
-3 łyżki kakao
Czekoladę roztapiamy w gorącej kąpieli, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Przelewamy nadzienie do formy.
Układamy maliny i wstawiamy na noc do lodówki.
Miód!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM
Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...
-
Po powrocie z wyprawy, czas wykorzystać pamiątkowe przyprawy w swojej kuchni. Tom Yum Khai to zupa z mlekiem kokosowym, kurczakiem i warzy...
-
Bardziej marchewkowe już być nie może. Prostsze już chyba też nie:)! Idealne gdy nagle spodziewasz się gości:) Składniki: -ok 400-500 g ...
-
Boróweczki na śniadanie... Raz, dwa, trzy! Składniki: -50 g kaszy jaglanej -150 ml mleka (roślinne bądź krowie) -150 ml wody -2 ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz