PULPETY MIELONE INDYCZE Z BURAKIEM W SOSIE SZPINAKOWYM

Składniki:
-500 g mięsa mielonego z indyka 
-2 ugotowane buraki
-cebula
-czosnek
-pieprz
-słodka papryka
-1 jajo

Buraki miksujemy na gładką masę, dodajemy do nich mięso, pokrojoną w kostkę cebulę i pozostałe składniki. Formujemy kotlety i wkładamy na varomę (bądź do parowaru) na 15 minut.

Sos szpinakowy:
-200 g zamrożonego szpinaku
-30 g masła
-sól, pieprz
-łyżka serka topionego

Szpinak rozmrażamy, dodajemy masło i przyprawy- dusimy na wolnym ogniu około 6 minut. Dodajemy serek topiony i gotujemy jeszcze ok 5 minut.

Pulpety wykładamy na talerz i polewamy sosem:).




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...