Składniki na 4 porcje:
-300 g filetu z łososia
-150 g suszonych pomidorów
-30 g suszonej żurawiny
-2 garści świeżego szpinaku
-0,5 cebuli
-łyżeczka oleju kokosowego
-pieprz kolorowy
-parmezan
-podprażone orzechy ziemne
-200 g makronu pełnoziarnistego
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Łososia oczyszczamy ze skóry, smażymy na rozgrzanej patelni ok 3 minut. Dodajemy olej kokosowy i pokrojoną w kawałki cebulę. Dodajemy suszone pomidory i żurawinę, dalej smażymy. Dodajemy do tego ugotowany makaron i świeży szpinaku- całość dusimy, co jakiś czas mieszając przez około 10 minut.
Wykładamy na talerz, posypujemy podprażonymi orzechami i parmezanem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz