Składniki:
-4 jajka
-łyżka oleju kokosowego
-2 łyżki mleka
-125 g sera camembert
-sól i pieprz
-1 łyżeczka oliwy
-pierś z kurczaka
-płatki migdałów
-garść suszonych grzybów
-płatki migdałów
Grzyby namaczamy w wodzie na około 20-30 minut.
Na patelni smażymy pokrojoną w kostkę, przyprawioną pierś z kurczaka aż nie będzie surowa.
Zielone szparagi zalewamy wrzątkiem na 4 minuty. Kroimy na mniejsze części.
Jajka roztrzepujemy, doprawiamy solą i pieprzem.
Formę tarty smarujemy olejem. Wkładamy usmażone piersi kurczaka, grzyby, pokrojony ser camembert oraz szparagi, zalewamy masą jajeczną i posypujemy płatkami migdałów.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180' na około 15-20 minut.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM
Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...
-
Po powrocie z wyprawy, czas wykorzystać pamiątkowe przyprawy w swojej kuchni. Tom Yum Khai to zupa z mlekiem kokosowym, kurczakiem i warzy...
-
Wartościowa, przepyszna... rewelacyjna na ciepło i na zimno. Możesz ja przygotować wieczorem i zjeść rano. Składniki na dwie porcje: -250...
-
Boróweczki na śniadanie... Raz, dwa, trzy! Składniki: -50 g kaszy jaglanej -150 ml mleka (roślinne bądź krowie) -150 ml wody -2 ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz