LEŚNA FRITTATA ZE SZPARAGAMI KURCZAKIEM I SEREM CAMEMBERT

Składniki:
-4 jajka
-łyżka oleju kokosowego
-2 łyżki mleka
-125 g sera camembert
-sól i pieprz
-1 łyżeczka oliwy
-pierś z kurczaka
-płatki migdałów
-garść suszonych grzybów
-płatki migdałów

Grzyby namaczamy w wodzie na około 20-30 minut.
 Na patelni smażymy pokrojoną w kostkę, przyprawioną pierś z kurczaka aż nie będzie surowa.
Zielone szparagi zalewamy wrzątkiem na 4 minuty. Kroimy na mniejsze części.
Jajka roztrzepujemy, doprawiamy solą i pieprzem.

Formę tarty smarujemy olejem. Wkładamy usmażone piersi kurczaka, grzyby, pokrojony ser camembert oraz szparagi, zalewamy masą jajeczną i posypujemy płatkami migdałów.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180' na około 15-20 minut.

Smacznego!






 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...