MALINOWY OMLET NA SŁODKO Z AMARANTUSEM

Nasiona amarantusa nie zawierają glutenu, więc z powodzeniem mogą być spożywane przez osoby będące na diecie bezglutenowej lub chorujące na wszelkie przypadki nietolerancji tego białka.

Amarantus charakteryzuje się wysoką zawartością żelaza, cynku, wapnia, jodu i fosforu oraz innych pierwiastków śladowych niezbędnych do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu. 
Nie zawiera glutenu, więc z powodzeniem mogą go jeść osoby na diecie bezglutenowej.


Składniki:
-2 jaja
-łyżeczka octu jabłkowego
-3 łyżki amarantusa ekspandowanego
-20 g mąki owsianej
-20 g mąki jaglanej
-łyżka maliny liofilizowanej
-20 g odżywki białkowej malinowej

Jajka ubijamy, dodajemy pozostałe składniki. Wkładamy na patelnie- smażymy pod przykryciem- 5 minut z każdej strony.

Dodałam do omleta mus czekoladowy z awokado oraz jogurt i owoce. Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...