Idealne do kawy, w podróż, na przekąskę:)
Składniki:
-200 g mąki owsianej i jaglanej,
-50 gram maki z siemia lnianego,
-25 g siemia,
-25 g otręby,
-25 g nasiona chia
-150 g jogurtu naturalnego
-2 jaja
-3 łyżki oleju kokosowego, 3 łyżki wody
-4 łyżki odżywki
Wszystko mieszam, zawijam w folie, rzucam 3 minuty na stół by się ładnie zbiło.
Pieczemy 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180′.
Oczywiście możemy posypać płatkami migdałów, goja- jeśli dodamy „suche” składniki, ciasteczka mogą być zamknięte w słoik bardzo długo.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM
Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...
-
Po powrocie z wyprawy, czas wykorzystać pamiątkowe przyprawy w swojej kuchni. Tom Yum Khai to zupa z mlekiem kokosowym, kurczakiem i warzy...
-
Bardziej marchewkowe już być nie może. Prostsze już chyba też nie:)! Idealne gdy nagle spodziewasz się gości:) Składniki: -ok 400-500 g ...
-
Boróweczki na śniadanie... Raz, dwa, trzy! Składniki: -50 g kaszy jaglanej -150 ml mleka (roślinne bądź krowie) -150 ml wody -2 ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz