Składniki:
-1 szklana kaszy jaglanej
-4 szklanki mleka
-wiórki kokosowe
-tabliczka gorzkiej czekolady
-szklanka daktyli
Kaszę dokładnie przepłukuję wodą i zalewam 4 szklankami mleka. Gotuję aż wchłonie całe płyny i będzie miękka (około 20 minut). Do kaszy można dodać odrobinę ksylitolu lub odżywki białkowej, miodu.
Kaszę blenduję z wiórkami kokosowymi na gładką masę.
Czekoladę łamię na kostki, wrzucam do małego garnka, dodaję ok. 10 łyżek mleka lub wody i podgrzewam, mieszając, aż czekolada się rozpuści.
Do słoiczków nakładam na zmianę warstwy kaszy, wiórków, kaszy, czekolady, wiórków.
Po ostygnięciu wstawiam do lodówki- najlepiej smakuje następnego dnia.
-1 szklana kaszy jaglanej
-4 szklanki mleka
-wiórki kokosowe
-tabliczka gorzkiej czekolady
-szklanka daktyli
Kaszę dokładnie przepłukuję wodą i zalewam 4 szklankami mleka. Gotuję aż wchłonie całe płyny i będzie miękka (około 20 minut). Do kaszy można dodać odrobinę ksylitolu lub odżywki białkowej, miodu.
Kaszę blenduję z wiórkami kokosowymi na gładką masę.
Czekoladę łamię na kostki, wrzucam do małego garnka, dodaję ok. 10 łyżek mleka lub wody i podgrzewam, mieszając, aż czekolada się rozpuści.
Do słoiczków nakładam na zmianę warstwy kaszy, wiórków, kaszy, czekolady, wiórków.
Po ostygnięciu wstawiam do lodówki- najlepiej smakuje następnego dnia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz