JAGLANE BOUNTY

Troszkę kokosowego smaku:)
Składniki:
 -1 szklana kaszy jaglanej
-4 szklanki mleka
-wiórki kokosowe
-tabliczka gorzkiej czekolady
-szklanka daktyli

Kaszę dokładnie przepłukuję wodą i zalewam 4 szklankami mleka. Gotuję aż wchłonie całe płyny i będzie miękka (około 20 minut). Do kaszy można dodać odrobinę ksylitolu lub odżywki białkowej, miodu.
Kaszę blenduję z wiórkami kokosowymi na gładką masę.

Czekoladę łamię na kostki, wrzucam do małego garnka, dodaję ok. 10 łyżek mleka lub wody i podgrzewam, mieszając, aż czekolada się rozpuści.

Do słoiczków nakładam na zmianę warstwy kaszy, wiórków, kaszy, czekolady, wiórków.

Po ostygnięciu wstawiam do lodówki- najlepiej smakuje następnego dnia.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...