MĄKA Z CIECIERZYCY

Mąka z ciecierzycy jest ekstra odżywcza. Zawiera 1/5 białka, jest bezglutenowa i ma duże ilości kwasu foliowego.

Jest dodatkowo przepyszna o aromatycznym orzechowym zapachu. Cudowna.

Składniki (na 3 szklanki gotowej mąki):
-350 g ziaren ciecierzycy

Ziarna wsypujemy na podgrzaną suchą patelnię i podprażamy. Pomaga to wydobyć z ciecierzycy cudowny orzechowy smak i zapach. Ziarna można podprażyć lekko lub mocno, im dłużej je prażymy, tym mocniejszy wydobędą aromat.
Następnie miksujemy na sypką masę:).


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...