Jej! Jakie one są pyszne!
Składniki:
-150 g mąki ryżowej
-100 g mąki jaglanej
-50 g mąki owsianej
-3/4 łyżeczki sody
-1/3 łyżeczki soli
-75 g oleju kokosowego
-30 ml wody
-2 jajka
-100 g gorzkiej czekolady
-4 łyżki ksylitolu
Mąkę, sól, sodę mieszamy ze sobą. Ksylitol wraz z olejem kokosowym oraz jajkami blendujemy na gadką masę.
Do masy stopniowo dodajemy mąki. Czekoladę kroimy na małe kawałki i wsypujemy do przygotowanego ciasta- delikatnie mieszamy.
Ciasto nabieramy łyżeczką i formujemy ciasteczka. Wkładamy do nagrzanego do 170′ piekarnika przez 15-20 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM
Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...
-
Po powrocie z wyprawy, czas wykorzystać pamiątkowe przyprawy w swojej kuchni. Tom Yum Khai to zupa z mlekiem kokosowym, kurczakiem i warzy...
-
Bardziej marchewkowe już być nie może. Prostsze już chyba też nie:)! Idealne gdy nagle spodziewasz się gości:) Składniki: -ok 400-500 g ...
-
Boróweczki na śniadanie... Raz, dwa, trzy! Składniki: -50 g kaszy jaglanej -150 ml mleka (roślinne bądź krowie) -150 ml wody -2 ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz