PIEGUSKI ryżowe

Jej! Jakie one są pyszne!

Składniki:
-150 g mąki ryżowej
-100 g mąki jaglanej
-50 g mąki owsianej
-3/4 łyżeczki sody
-1/3 łyżeczki soli
-75 g oleju kokosowego
-30 ml wody
-2 jajka
-100 g gorzkiej czekolady
-4 łyżki ksylitolu

Mąkę, sól, sodę mieszamy ze sobą. Ksylitol wraz z olejem kokosowym oraz jajkami blendujemy na gadką masę.

Do masy stopniowo dodajemy mąki. Czekoladę kroimy na małe kawałki i wsypujemy do przygotowanego ciasta- delikatnie mieszamy.

Ciasto nabieramy łyżeczką i formujemy ciasteczka. Wkładamy do nagrzanego do 170′ piekarnika przez 15-20 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...