Składniki:
-70 g mąki kokosowej
-30 g wiórków kokosowych
-2 jaja
-pół szklanki mleka kokosowego
-2-3 łyżki odżywki białkowej
-1/4 szklanki wody
Jajka ubijamy, dodajemy pozostałe produkty i miksujemy. Odstawiamy cisto na 10 minut i ponownie miksujemy. Jeśli jest za gęste należy dodać trochę wody.
Naleśniczki smażymy na śladowych ilościach oleju kokosowego na średnim ogniu przez 3-4 minuty z każdej strony.
Mają aksamitny, wyjątkowo smak i konsystencję:).
U mnie z owocami sezonowymi, ale pasują do wszystkiego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM
Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...
-
Po powrocie z wyprawy, czas wykorzystać pamiątkowe przyprawy w swojej kuchni. Tom Yum Khai to zupa z mlekiem kokosowym, kurczakiem i warzy...
-
Bardziej marchewkowe już być nie może. Prostsze już chyba też nie:)! Idealne gdy nagle spodziewasz się gości:) Składniki: -ok 400-500 g ...
-
Boróweczki na śniadanie... Raz, dwa, trzy! Składniki: -50 g kaszy jaglanej -150 ml mleka (roślinne bądź krowie) -150 ml wody -2 ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz