KOKOSOWE PANCAKES z wiórkami i owocami

Składniki:
-70 g mąki kokosowej
-30 g wiórków kokosowych
-2 jaja
-pół szklanki mleka kokosowego
-2-3 łyżki odżywki białkowej
-1/4 szklanki wody

Jajka ubijamy, dodajemy pozostałe produkty i miksujemy. Odstawiamy cisto na 10 minut i ponownie miksujemy. Jeśli jest za gęste należy dodać trochę wody.

Naleśniczki smażymy na śladowych ilościach oleju kokosowego na średnim ogniu przez 3-4 minuty z każdej strony.

Mają aksamitny, wyjątkowo smak i konsystencję:).

U mnie z owocami sezonowymi, ale pasują do wszystkiego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...