KORZENNY MUS JABŁKOWY

Idealny dodatek do chlebka bananowego, naleśników, gofrów i owsianki. Wyjątkowe doznania gwarantowane. Mus jest aksamitne i rozpływa się w ustach.

Składniki:
- 2 duże jabłka
-120 g daktyli
-1 łyżka masła orzechowego
-1 łyżka oleju kokosowego
-1,5 łyżki soku z cytryny
-1 łyżeczka mielonego cynamonu
-1 łyżeczka mielonego imbiru
-1 łyżeczka mielonego kardamonu
-szczypta gałki muszkatołowej

Jabłka obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Dusimy w garnku z pozostałymi składnikami ok 10 minut. Następnie blendujemy na gładką masę.

Daktyle można wcześniej zalać wodą- jednak nie jest to niezbędne.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...