OWSIANKA z musem czekoladowo-gryczanym z jabłkową nutą

Składniki:

czekoladowy mus gryczany:
-50 g ugotowanej kaszy gryczanej
-1 łyżka kakao
-1 łyżka odżywki białkowej (możesz dodać miód ksylitol)
-1 łyżeczka oleju kokosowego
-2 łyżki wiórków kokosowych

Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę.

Stosuje go jako krem, pastę do gofrów, omletów, naleśników.

Owsianka:
-50 g płatków owsianych
-150 ml mleka
-150 ml wody
-2 łyżki musu gryczanego
-1 łyżeczka cynamonu
-1 łyżeczka imbiru
-1 łyżeczka cynamonu
-1 łyżeczka pasty tahini ( nada głęboki i orzechowy smak, który komponuje się idealnie z czekoladowym musem)

Składniki mieszamy i gotujemy ok 10-12 minut. 

Karmelizowane jabłka:
-plasterki jabłek
-syrop klonowy
-łyżka oleju kokosowego

Przepis na: Korzenny mus jabłkowy

Jabłka podsmażamy na rumiano z syropem klonowym, na rozgrzanej patelni.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...