Składniki:
-250 g twarogu chudego
-150 g mąki jaglanej
-100 g skrobi ziemniaczanej
-3 łyżki maki z siemia lnianego
-1 jajo
-szczypta soli
-1 ugotowany burak
-3 łyżki oliwy
-50 ml mleka
Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę.Wykładamy na papier do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 200' piekarnika na 20 minut.
Sos pomidorowy:
-150 ml sosu pomidorowego
-2 łyżki koncentratu pomidorowego
-1 ząbek czosnku
-szczypta soli
-szczypta cukru
-łyżeczka suszonej bazylii
-szczypta chili pieprzu cayenne
Czosnek kroimy, podsmażamy na patelni. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy przez około 3 minuty na małym ogniu.
Nadzienie:
-mozzarella
-szynka wiejska
-garść ugotowanej białej fasoli
-garść czarnych oliwek
-pół cebuli
Do posypania rukola.
Spód smarujemy sosem, kładziemy pozostałe składniki- na końcu ser. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180' na 10 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM
Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...
-
Po powrocie z wyprawy, czas wykorzystać pamiątkowe przyprawy w swojej kuchni. Tom Yum Khai to zupa z mlekiem kokosowym, kurczakiem i warzy...
-
Bardziej marchewkowe już być nie może. Prostsze już chyba też nie:)! Idealne gdy nagle spodziewasz się gości:) Składniki: -ok 400-500 g ...
-
Boróweczki na śniadanie... Raz, dwa, trzy! Składniki: -50 g kaszy jaglanej -150 ml mleka (roślinne bądź krowie) -150 ml wody -2 ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz