SEROWO-BURACZANA PIZZA Z SZYNKĄ I FASOLĄ

Składniki:

-250 g twarogu chudego
-150 g mąki jaglanej
-100 g skrobi ziemniaczanej
-3 łyżki maki z siemia lnianego
-1 jajo
-szczypta soli
-1 ugotowany burak
-3 łyżki oliwy
-50 ml mleka

Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę.Wykładamy na papier do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 200' piekarnika na 20 minut.

Sos pomidorowy:

-150 ml sosu pomidorowego
-2 łyżki koncentratu pomidorowego
-1 ząbek czosnku
-szczypta soli
-szczypta cukru
-łyżeczka suszonej bazylii
-szczypta chili pieprzu cayenne

Czosnek kroimy, podsmażamy na patelni. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy przez około 3 minuty na małym ogniu.

Nadzienie:

-mozzarella
-szynka wiejska
-garść ugotowanej białej fasoli
-garść czarnych oliwek
-pół cebuli

Do posypania rukola.

Spód smarujemy sosem, kładziemy pozostałe składniki- na końcu ser. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180' na 10 minut.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...