-300 g buraków
-100 g marchewki
-4 łyżki kakao
-1 jajo
-3 łyżki odżywki białkowej
-3 łyżki oleju
-150 g mąki ryżowej
-50 g mąki jaglanej
-pół szklanki płatków owsianych
-3 łyżki mąki z siemia lnianego
-100 ml mleka kokosowego
-łyżeczka proszku do pieczenia
Buraki obieramy ze skórki, ścieramy na tarce o małych oczkach. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodaj mleko i olej kokosowy i wymieszaj.
Mąki, płatki, odżywkę, kakao oraz proszek do pieczenia mieszamy i powoli dodajemy do masy buraczano-marchewkowej stale mieszając. Ciasto powinno być dość gęste.
Czekoladowy mus gryczany:
-30 g ugotowanej kaszy gryczanej
-1 łyżka kakao
-0,5 łyżki odżywki białkowej (możesz dodać ksylitom, miód)
-0,5 łyżeczki oleju kokosowego
-2 daktyle
Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę
Do formy wkładamy po łyżce ciasta, następnie mus i przykrywamy kolejną porcją ciasta. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180’) na 50 minut.
Pyszności!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz