CZEKOLADOWY TORT Z AWOKADO

Słodki spód, intensywnie czekoladowy mus i kwaśno-słodkie owoce... Ideał.

Składniki:

Spód:
-110 g migdałów
-65 g daktyli
-30 ml wody
-40 g mąki kokosowej

Migdały i daktyle blendujemy na bardzo drobną masę. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy do uzyskania zbitej konsystencji. Wykładamy do formy, na której wcześniej położyliśmy papier do pieczenia. Wkładamy do lodówki.

Masa czekoladowa:
-3 awokado (580 g po obraniu)
-20 g kakao
-20 g oleju kokosowego
-3 łyżki syropu klonowego
-70 g masła orzechowego
-50 g odżywki białkowej kokosowej

Opcjonalnie: kiwi, mango, gorzka czekolada

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą na jednolitą konsystencje- powinna być gładka i sprężysta.
Masę przekładamy do formy.

Dodajemy owoce: kiwi, mango i posypujemy gorzką czekoladą startą na tarce. Wkładamy do zamrażarki na 2-3 godziny.
Ciasto należy później przechowywać w lodówce.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...