Składniki:
Spód:
-110 g migdałów
-65 g daktyli
-30 ml wody
-40 g mąki kokosowej
Migdały i daktyle blendujemy na bardzo drobną masę. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy do uzyskania zbitej konsystencji. Wykładamy do formy, na której wcześniej położyliśmy papier do pieczenia. Wkładamy do lodówki.
Masa czekoladowa:
-3 awokado (580 g po obraniu)
-20 g kakao
-20 g oleju kokosowego
-3 łyżki syropu klonowego
-70 g masła orzechowego
-50 g odżywki białkowej kokosowej
Opcjonalnie: kiwi, mango, gorzka czekolada
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą na jednolitą konsystencje- powinna być gładka i sprężysta.
Masę przekładamy do formy.
Dodajemy owoce: kiwi, mango i posypujemy gorzką czekoladą startą na tarce. Wkładamy do zamrażarki na 2-3 godziny.
Ciasto należy później przechowywać w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz