JAGLANKA ORZECHOWO-JABŁKOWA z dżemem truskawkowym

Pisałam już, że zakochałam się w kaszy jaglanej Szczególnie w tej wersji śniadaniowej!:)

Składniki:

-50 g kaszy jaglanej
-150 ml mleka migdałowego
-150 ml wody
-2 łyżeczki pasty tahini
-1 łyżeczka cynamonu
-1 łyżeczka imbiru
-1 łyżeczka miodu
-pół jabłka pokrojonego w kostki
-dżem truskawkowy (przepis)


opcjonalnie: syrop klonowy, orzechy włoskie, wiórki kokosowe.

Kaszę prażymy na patelni, płuczemy w zimnej wodzie.

Wszystkie składniki wrzucamy do garnka i gotujemy ok 15-20 minut, aż kasza będzie miękka:).
Część jabłka pokrojonego należy zostawić do posypania.
Posypujemy wiórkami, cynamonem, syropem klonowym, musem truskawkowym.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...