Składniki:
-4 czerwone papryki
Farsz:
-1 średniej wielkości batat
-2 cebule czerwone
-2 ząbki czosnku
-2 łyżki przecieru pomidorowego
-garść prażonego słonecznika
-olej kokosowy(łyżka wystarczy)
-sól, pieprz
-300 g piersi z kurczaka
Cebule kroję i podsmażam na patelni. Batata obieram ze skórki i trę na dużych oczkach. Do cebuli dodajemy batata i pozostałe składniki. Podlewamy wodą i czekamy aż woda odparuje. Po raz drugi dodajemy ok 100 ml wody i dusimy raz jeszcze aż "farsz" nie będzie wodnisty, tylko zwarty.
Na osobnej patelni smażę umytego, pokrojonego i doprawionego solą i pieprzem kurczaka. Następnie wrzucam go do farszu.
Papryki myjemy, odcinamy górę i usuwamy gniazda nasienne. Napełniamy papryki farszem i wkładamy do piekarnika (180') na około 20-25 minut(aż skórka zacznie się marszczyć).
Jest pysznie!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz