Fenomenalna i wartościowa pasta z makreli. Przepis mam od Pani Krysi, która dała mi spróbować ową pyszność. Teraz gdy tylko mam makrelę, robię ją właśnie w ten sposób! Przygotowuje ją się wyjątkowo szybko i jest genialnie smaczna.
Składniki:
-1 wędzona makrela
-1 cebula
-250 g twarogu chudego
-3 łyżki ketchupu
-3 łyżki koncentratu pomidorowego
-sól i pieprz do smaku
Cebule kroimy w kosteczki. Makrelę oczyszczamy z ości. Dodajemy wszystkie składniki i mieszamy.
Smacznego!:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM
Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...
-
Po powrocie z wyprawy, czas wykorzystać pamiątkowe przyprawy w swojej kuchni. Tom Yum Khai to zupa z mlekiem kokosowym, kurczakiem i warzy...
-
Bardziej marchewkowe już być nie może. Prostsze już chyba też nie:)! Idealne gdy nagle spodziewasz się gości:) Składniki: -ok 400-500 g ...
-
Boróweczki na śniadanie... Raz, dwa, trzy! Składniki: -50 g kaszy jaglanej -150 ml mleka (roślinne bądź krowie) -150 ml wody -2 ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz