PUSZYSTE PANCAKES Z DYNI

Jak wykorzystać puree z dyni? Pomysł na śniadanie. Pancakes są puszyste i wilgotne, słodkie i obłędne.

Składniki na 9-10 sztuk:
-150 g puree z dyni
-łyżka otrąb pszennych
-łyżka zmiksowanego siemia lnianego
-20 g odżywki białkowej (biała czekolada)
-1 jajko
-50 g mąki owsianej
-łyżeczka proszku do pieczenia

Wszystkie składniki miksujemy, smażmy na patelni (nie trzeba na oleju, jeśli masz patelnie teflonową) ok 2,5 minuty z każdej strony.
Podałam z mango i suszoną figą- niebo!

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...